Afwezigheidsbericht whatsapp voorbeeld

Whatsapp business automatisch antwoord

Automatisch antwoord whatsapp business

Whatsapp business afwezigheidsbericht

Het afwezigheidsbericht laat uw contacten en klanten een bericht ontvangen voor wanneer u niet beschikbaar bent. De beschikbaarheid wordt vastgesteld met de uren die u kan definiëren voor uw bedrijf in de WhatsApp instellingen.

Het afwezigheidsbericht kan ook permanent worden verzonden als u bijvoorbeeld op vakantie bent. Met de instellingen voor het afwezigheidsbericht kunt u ook bepalen of al uw contacten het bericht ontvangen of alleen degenen die nieuw zijn.

Dit geautomatiseerde WhatsApp-bericht komt goed van pas als het gaat om het onderhouden van een eerste dialoog met uw klanten.

De normale gang van zaken is dat we informatie over onze agenda plaatsen.

Het is ook belangrijk om informatie aan te bieden over onze locatie. Een bezoeker uit Colombia wil misschien weten wat de openingstijden zijn van een bedrijf in Spanje. Informatie over de locatie van uw bedrijf is heel belangrijk.

Dit artikel is ook beschikbaar in andere talen! 🌏


Hoe je je absentie bericht kan activeren in WhatsApp Business

Je kan ook absentie berichten permanent sturen bijvoorbeeld, als je op vakantie bent. De instelllingen van de absentie berichten laten je aan je de keuze over of alle contacten het bericht krijgen of alleen de nieuwe contacten.

Om toegang te krijgen tot deze configuratie moet je WhatsApp Business hebben.

  1. Ga naar WhatsApp Business-instellingen
  2. Ga naar de optie Bedrijfstools
  3. U ziet de optie “Afwezigheidsbericht”

Binnen deze configuratie heeft u de volgende opties:

  1. Activeer of activeer deze optie niet.
  2. Wanneer het afwezigheidsbericht wordt verzonden (3 opties): Altijd, buiten de beschikbare uren van de agent of op specifieke data.
  3. Wie ontvangt het afwezigheidsbericht: Iedereen, Iedereen behalve mijn contacten, Iedereen behalve (we kunnen specifieke contacten definiëren), Alleen aan (en we selecteren een contact).
  4. Tenslotte definiëren we het bericht dat we gaan verzenden.

Wat moet je WhatsApp-absentie bericht bevatten?

De normale gang van zaken is dat we informatie over ons schema plaatsen.

📍Het is ook belangrijk om informatie te geven over onze locatie. Een bezoeker uit Colombia wil misschien weten wat de openingstijden zijn van een bedrijf in Spanje. Informatie over de locatie van uw bedrijf is heel belangrijk.

WhatsApp links van andere agenten, zodat als wij niet beschikbaar zijn een collega ons kan helpen.

Creër je WhatsApp widget met tijdschema voor je agenten


Vragen voor uw afscheidsbericht op WhatsApp


Tot slot is het belangrijk om enkele vragen aan te bieden. U moet profiteren van dit eerste bericht, zodat uw klanten zich beginnen te concentreren op hun bestellingen. U kunt vragen naar het type product waarin ze geïnteresseerd zijn, waarvoor ze het nodig hebben wanneer ze het nodig hebben, welke betaalmethode u verkiest…

Als u van de gelegenheid gebruik maakt om deze reeks vragen te stellen, zal de klant beter begrijpen wat voor soort dienst u aanbiedt en zal hij beginnen na te denken over hoe hij de bestelling zal plaatsen.


Link naar productcatalogus 🛍 op WhatsApp

Een ander zeer belangrijk aspect om de communicatie met uw klanten te verbeteren is het aanbieden van een link naar uw productcatalogus.

Het kan zijn dat deze productcatalogus op een webpagina staat, als dat zo is, plaats die link dan naar je website. Het kan zijn dat de productcatalogus op je Instagram profiel. staat. Als dat zo is, moet je een link naar je Instagram profiel plaatsen. Of het kan zijn dat je catalogus beschikbaar is in de WhatsApp-catalogus zelf. Als dat zo is, kun je ook een link naar je catalogus plaatsen. Hoe het ook zij, het is essentieel dat in het bericht dat u naar uw klanten stuurt wanneer u niet beschikbaar bent een basiselement is dat zij uw catalogus kunnen raadplegen.


Voorbeelden van afwezigheidsberichten

Enkele sjablonen voor uw zakelijke afwezigheidsberichten vindt u hier:

♢🙅🏼♂️♢Voorbeeld van absentie bericht 1

Hallo, ik ben Cesar, het spijt me, maar we zijn momenteel niet beschikbaar.

Hier kunt u onze productcatalogus raadplegen.

Als u kunt, vertel ons welk type product u zoekt en wanneer u het zou willen ontvangen. Zodra ik weer verbinding heb zal ik u antwoorden.

Hartelijk dank.


♢🙅🏻♀️♢ Voorbeeld van absentie bericht 2

Hallo, ik ben César, hoe kan ik u helpen?

Als je kunt, vertel ons wat voor soort product je zoekt en wanneer je het zou willen ontvangen.

Als u wilt, kunt u hier onze catalogus bekijken.

Hartelijk dank.


♢♢♢Niet beschikbaar bericht op dit moment♢♢♢

Hallo! We hebben uw bericht ontvangen, maar we hebben het een beetje druk om ervoor te zorgen dat iedereen wordt verzorgd. Een vertegenwoordiger zal u antwoorden wanneer u vrij bent; de geschatte wachttijd is 12 tot 16 minuten.


🏄🏼♀️ Buiten kantoor vakantie bericht

Hallo, bedankt voor uw bericht. Ik ben niet op kantoor tijdens de vakantieperiode, die begint op [DATUM] en eindigt op [DATUM].

De rest van mijn team neemt ook een pauze, maar we zullen uw bericht lezen zodra we terug zijn.

Ik hoop dat u en uw gezin van het seizoen genieten en ik kijk ernaar uit u in het nieuwe jaar te mogen begroeten.

Een hartelijke groet,

[UW NAAM]


🎾🏀 Bericht van afwezigheid in het weekend

Hallo, bedankt voor uw bericht. Ik ben dit weekend niet op kantoor, maar maandagochtend ben ik weer bereikbaar.

Dan zal ik uw bericht vinden en zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Ik hoop dat je ook wat tijd hebt om te ontspannen.

Gegroet,

[UW NAAM]


👩🏼💻🧑🏻💻 Bericht voor conferentie buiten kantoor

Hallo, bedankt voor uw bericht. Ik ben niet op kantoor tot [DATUM]. Ik zal berichten zo snel mogelijk beantwoorden zodra ik terug ben.

Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met mijn partner [NAAM PARTNER] via [PARTNER ELEKTRONISCHE WISSELAPP].

Als u ook aanwezig bent op [NAAM CONFERENTIE], laat het me dan weten. We kunnen elkaar een paar minuten ontmoeten voor een kop koffie.

Gegroet,

[UW NAAM]


👩🍼Voorbeeld van een out-of-office bericht bij zwangerschapsverlof

Hallo, dank u voor uw bericht. Ik ben met ingang van [DATUM] met ouderschapsverlof. Ik hoop voor [DATUM] weer op kantoor te zijn.

En ik zal tussen deze data helemaal geen toegang tot mijn e-mail hebben, omdat ik tijd met mijn gezin doorbreng.

Mijn partner [NAAM PARTNER] zal de zaken voor me regelen tot ik terug ben. Voel je vrij om contact met hem op te nemen via [COMPANNAARS WHATSAPP].

Ik hoop bij te praten als ik weer aan het werk ben.

Met vriendelijke groet,

[UW NAAM]


De afwezige boodschap kan precies het tegenovergestelde doen alsof je niet afwezig bent en het gevoel geven dat je verbonden bent.

De afwezigheidsboodschap is een zeer goede gelegenheid voor uw cliënt om beter te begrijpen wat u aanbiedt, hoe u het aanbiedt en hoe u erom kunt vragen.

Hoe meer informatie u met dit bericht oplost, hoe gerichter u de onderhandeling met uw klant zult voeren. Als u vragen heeft bij het configureren van dit bericht, schrijf ons. …🖋

Je berichten configureren voor WhatsApp Business

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!