WhatsApp gemmer på flere hemmeligheder, end man måske lige skulle tro, hvilket giver god mulighed for, at udforske en af de mere oversete funktioner i appen.

Måske vidste du det allerede, men WhatsApp giver dig faktisk muligheden for, at lave “hurtigsvar” muligheder, så du hurtigere kan give respons på de henvendelser du får! 🔥

Dette er en feature du får med WhatsApp business, og giver dig det bedst mulige udgangspunkt for aldrig at lade dine kunder vente for længe på respons.

Med appen kan du lave så mange hurtigsvar som du har lyst til og føler du har brug for. I dine svar kan du inkludere billeder, videoer, links til betalings metoder og selvfølgelig tekst og en lange række af farverige og humørfulde emojis. 👏

Kender du ikke til WhatsApp business, så se mere om appen her 👇

Sådan kan WhatsApp forbedre din virksomhed

En god ide når du laver dine hurtigsvar på WhatsApp er, at definere nogle scenarier eller kundegrupper, som du ofte får henvendelser fra.

En god ide ville være at dele det op i tre forskellige scenarier, som du kan håndtere dine kunder ud fra

  • Nye kunder 👋
  • Kunder med intentioner om et køb 💰
  • Kunder der anbefaler dig og din virksomhed til andre 🗣

Trin 1, opbyg den rigtige kundeprofil

En kunde er lige landet på WhatsApp, kunden har ingen ide om, hvem i er endnu, og i har heller ingen ide om, hvem kunden er. Hvad gør man i sådan en situation? Man sørger for at kunden, lærer jer at kende.

Som det første er det vigtigt at få oprettet den korrekte kundeprofil. 👤

Hvad har vi brug for at vide, for at opbygge den rette profil? alder, adresse, køn og hvor man arbejder.

Enhver virksomhed kræver en specifik kundeprofil. Denne kundeprofil kan hjælpe med os med, at lave et mere målrettet tilbud. Det kan f.eks. være at vi i vores virksomhed har forskellige produkter, services eller tilpassede løsninger.

Derfor er det essentielt som det første at sikre sig, at man får identificeret kunden rigtigt, så man kan tilbyde de rigtige løsninger.💡

Trin 2, Tilpas til den rette profil

Så snart du har identificeret din klient, kan du begynde at tilpasse et tilbud. Husk hele tiden at have kundens profil og type i tankerne.

Der bør også tages højde for kundens købekraft og villighed. Har vi med en relativt ny kunde på markedet at gøre, vil vedkommende ofte have en begrænset købekraft. Har vi derimod en lidt større og erfaren kunde, vil købekraften sansynligvis være større.

Det er også vigtigt at designe sin dialog med kunden ordenligt, så man ikke går fejl af hinanden. Dette hænger igen sammen med, at have gjort sin research grundigt, inden selve kommunikationen starter. 🔍

Muligheden for at generere hurtigsvar på WhatsApp giver dig muligheden for, at have et overordnet designsystem, som du hele tiden kan arbejde ud fra og forbedre.

Det giver ikke meget mening at sidde manuelt og skrive de samme forretningssamtaler igen og igen, når man i princippet ikke behøver, ikke fordi det er overflødigt, men fordi det er en smule unødvendigt.

Du kan lave lige så mange hurtigsvar som du har brug for og dele dem med dit salgs og support team, med målet om at opretholde en ensartet og målrettet kommunikation med kunderne.

En anden god ting ved dette er, at du eller den ansvarlige til enhver tid kan genoprette samtale og tage over, for at tilpasse og tilbyde den bedst mulige løsning. 👍

Trin 3, Eftersalgsservice

Når et salg så er gennemført er det vigtigt, at følge op på projektet eller produktet, som er blevet solgt. Eftersalgssalgs processen kan kræve nogle helt andre typer af commercial agents og derfor muligvis et andets kommunikations sytem design til denne situation.

Det er vigtigt at huske på, at selvom kunden har gennemført købet, så er arbejdet ikke færdiggjort. Det er efter salget at det bliver afgjort, om kunden kommer igen, eller om det blot var et engangs køb.

Der er nemlig også den mulighed, at kunden kan ende med at anbefaler dine produkter eller services til andre, hvilket selvfølgelig er eftertrækkeligt. Dette er også værd at tage til eftertanke, når kommunikationen med kunden skal designes.

Hvad skal vi bruge af resourcer, materialer eller indhold for,a t vores kunde får lyst til at anbefale os til andre? Vi kan nævne det for kunden direkte, indirekte eller få kunden til at føle sig som en del af et projekt. Det kan selvfølgelig også ske helt naturligt.

Alt dette kan optimere din kundetilfredshed ved, at kunne svare hurtigere på henvendelser, designe kommunikation så det er tilpasset den bestemte kundetype og selvfølgelig også på den måde, optimere effektiviteten. 📈

Dette kommer selvfølgelig ikke af sig selv, det hele starter med at downloade WhatsApp business, designe de nødvendige samtaler og svar og efterfølgende lære at mestre disse funktioner, for at få det optimale ud af mulighederne. 👌

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!